torsdag 19 september 2013

Lego ger kreativitet!

Lego-spelet Lord of the Rings finns till de flesta spelkonsoller och många gånger lär sig de yngre barnen berättelsen om Sagan om Ringen via spelet först. Sedan börjar de fantisera och "leka" ur scener från spelen och då vill de gärna ha actionfigurer eller Lego minifigurer från de olika banorna i spelen. Detta är enormt bra för barnens kreativitet och fantasi. Längre fram börjar barnen se de riktiga filmerna på tv och även förhoppningsvis läsa de tjocka böckerna. Det kommer upp nya funderingar och frågor på hur berättelsen verkligen är och många frågor får nya och annorlunda svar mot vad man trodde/tyckte för några år sedan.
Hemma hos oss har flera av Lego-spelen lett till massor av Legobyggande och nu när barnen är större leker de inte själva med Legofigurerna utan nu regisseras det små filmer med figurerna som huvudpersoner via iMovie och spelas och lyssnas till filmmusik på egna instrumentet eller via Spotify. Det är väldigt fascinerande att följa hur kreativiteten flödar!
När det gäller Lego Lord of the Rings vill barnen gärna ha minifigurerna Frodo, Bilbo och Gollum och viktigast av allt RINGEN. De figurerna och ringen finns i bl. a. Lego 9470 och Lego 79000.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar