Recensioner

Recension av LEGO Minifigurer serie 18, LEGO 71021


LEGO 71021 Minifigures Series 18


Minifigur Nr 1: Elephant Costume Girl
LEGO Minifigur Elefantkostym

Elefantdräkten är häftig och jag tror inte att det har funnits en elefantdräkt innan. Det har funnits elefant-minifigurer ibland annat Chima men inte en dräkt där man ser huvudet på människan. Musen är mycket bättre detaljerad än de
gamla mössen som LEGO har gjort:

Musen har också en fin brun nyans och en beige svans, även synliga ögon och nos, vilket är en bra detalj och mer realistisk. Huvudet på minifiguren kan både vara glad och rädd för musen.
Betyg: 7/10

Minifigur Nr 2: LEGO® Brick Suit Guy
LEGO Brick Suit Guy

Detta är en mycket intressant minifigur, en 2x3 röd kloss-dräkt tycker jag är väldigt speciellt. Röda klossar är de mest kända LEGO-klossarna, man tänker oftast på den röda LEGO-klossen först när man hör LEGO och deras logga har varit röd ett tag nu, och här har man då gjort en dräkt av den. 2x3 är väl kanske inte den mest kända klossen utan det är väl 2x4 eller 2x2, men detaljerna och att det ser ut som en riktig LEGO-kloss gör den här minifiguren extra rolig. Människan har ett annorlunda hår men är änså inte särskilt speciell i sig, men dräkten är det verkligen.
Betyg: 8/10

Minifigur Nr 3: LEGO® Brick Suit Girl
LEGO Brick Suit Girl

Tyvärr är inte den blåa kloss-dräkten lika speciell som den röda. Även om jag tycker mer om blått än rött så känns det inte på samma sätt annorlunda jämfört med den röda kloss-dräkten. Detta beror nog på att jag tycker att den röda klossen känns mer klassisk och som en symbol för LEGO vilket inte den blåa klossen gör lika mycket. Håret är heller inget nytt och ansiktet är ganska normalt.
Betyg: 6/10

Minifigur Nr 4: Party Clown
LEGO Party Clown

Det här otroligt rolig figur med nya unika LEGO-bitar. Det framförallt viktigaste är såklart de två ballongdjuren, grönt och rosa, som clownen håller i. Det är en bra dekoration med fina enkla detaljer och design som minifiguren också lätt kan hålla. Det har funnits minst två andra clowner i Minifigur-serien, serie 1 och serie 5.

Även om dessa också har roliga detaljer och andra saker, som tuta och paj, så tycker jag ändå att den senaste clownen är häftigast och bäst detaljerad. Den har en unik höghatt och även en orange mantel vid benen. Färgkombinationen är annorlunda men passar ändå bra och ballongdjuren stärker detta ytterligare.
Betyg: 9/10

Minifigur Nr 5: Firework Guy
LEGO Raketpojken

Raketmannen är nog ändå, enligt mig, en av de tråkigaste minifigurerna i den här serien. Visst är ändå dräkten bra detaljerad och att byxorna ser ut som en tänd stubin, men ansiktet och överkroppen är rätt vanlig. Problemet är nog att jag inte tycker den här idén känns så ny, den påminner om Rocket Boy som kom ändå i serie 17.

Visserligen kom Ninjago MOVIE och Batman MOVIE 2 där emellan, men det är ändå inte så lång tid sedan serie 17. Det är en bra minifigur men inte min favorit. Den är rolig att ha till nyår bland annat.
Betyg: 4/10

Minifigur Nr 6: Birthday Party Girl
LEGO Födelsedagsflicka

Rolig idé att göra två födelsedagsbarn, en flicka och en pojke. Ballongen och partyhatten är roliga detaljer och presenten som har en munk och en syltkaka är också en rolig idé. Flickan har ganska vanligt utseende, håret är inget nytt och ansiktet är också ganska vanligt. Som sagt, inget speciellt så men ändå en rolig idé.
Betyg: 6/10

Minifigur Nr 7: Dragon Suit Guy
LEGO drakdräkt

Drakdräkten är väldigt häftig och tillhör en av mina favoriter. Drakar har alltid varit roliga i LEGO och det har tillverkats många olika sorter av dem, vissa specifika drakar som Smaug i The Hobbit, andra som bara är klassiska drakar. Den röda draken tycker jag, precis som den röda klossen, är den mer klassiska draken som funnits länge och den här dräkten är ganska lik hur de stora drakarna är gjorda.

Drakdräkten är alltså väldigt häftig och detaljerad med både vingar och svans och ansiktet har två sidor, en där han ser glad ut och en där han ser arg ut, (ryter).
Betyg: 9/10

Minifigur Nr 8: 1978 Police Officer
LEGO Klassisk polis

40 år sedan en av de första moderna minifigurerna skapades, polisen. Bland de första teman: Town, Castle och Space, var bygget 600 en polisbil som innehöll den gamla polisen.

Nu firar figuren 40 år och minifiguren har kommit till den här serien. Detaljerna är precis som för 40 år sedan och det är väldigt roligt att de har behållit figuren så. Ansiktet består bara av två svarta prickar till ögon och ett svart streck till munnen. Att den är så klassiskt bygg och att det är 40 år sedan den gjordes första gången gör detta till en av de bästa minifigurerna i den här serien. Att han dessutom håller i en låda som är det gamla lego-bygget 600 är en riktigt kul detalj. Den här minifiguren finns bara 1 i varje minifigurlåda som tillverkas som innehåller 60 stycken minifigurer, så den kan vara svår att få tag på.
Betyg: 10/10

Minifigur Nr 9: Spider Suit Boy
LEGO Spider Suit Guy

Detta är ännu en dräkt men som nu liknar en stor spindel. Jag tycker ändå att den här dräkten har en bra design, att han har åtta armar som sitter på en spindelkropp man sätter fast på minifigurens rygg. Hatten har fyra ögon och två tänder och det påminner mycket av en stor spindel. Det finns även små detaljer som dragkedjan på framsidan av nätet är bara en kul sak som visar att det är en dräkt. Spindeln minifiguren håller är inget nytt utan en helt vanlig svart spindel. Ansiktet har två sidor: en som ler lite nervöst och en som har ett ganska normalt ansiktsuttryck.
Betyg: 7/10

Minifigur Nr 10: Cake Guy
LEGO Cake Guy

Det har funnits mycket paj i LEGO men nu har det även kommit en jättestor tårta där en minifigur kan hoppa ut ifrån. Tårtan är riktigt bra detaljerad och en ny bit som man kan använda för att göra en vanlig tårta. Människan har festkläder på sig och en partyhatt på huvudet. Om man tar ut minifiguren ser man att byxorna nästan är helt rosa eftersom de har blivit kladdiga av tårtan. Även kavajen har rosa fläckar från tårtan. Håret och ansiktet är vanligt men hela minifiguren är väldigt rolig och en riktigt bra minifigur.
Betyg: 8/10

Minifigur Nr 11: Cactus Girl
LEGO Cactus Girl

Detta är en till dräkt som inte är lika bra gjord som vissa andra tycker jag. Även om det är en häftig design med kaktus som passar in i något Western-tema eller öken-tema, så är den väldigt enfärgad. Den har inga mer detaljer än taggarna på kaktusen som jag tycker kunde varit i en mörkare färg, helst svart, för att få någon nyansskillnad i minifiguren. Ansiktet har två sidor: ett där hon ler och ett där hon ser lite förvirrad ut.
Betyg: 4/10

Minifigur Nr 12: Cat Costume Suit

Den här dräkten är lite bättre gjord men det är inte så många nya saker som den här minifiguren har. Kroppen har svarta och vita pälsdetaljer och svansen är helsvart. En rolig detalj är att dräkten har ett halsband så att det känns som att det är ett husdjur med en ägare. Fisken är ljusblå och en annorlunda färgnyans på en LEGO-fisk. Masken är bra detaljerad och är den bästa och nya delen till den här minifiguren. Ansiktet under är sminkat som en katt med morrhår, nos, vitmålad runt munnen och målade ögon. Dock ser man inte det här när katt-masken är på så detaljerna gör inte någon skillnad på utseendet. Ändå en ganska bra design och en rolig idé med en husdjurskatts-dräkt.
Betyg: 6/10

Minifigur Nr 13: Race Car Guy
LEGO Race Car Guy

Detta är en av de roligaste idéerna på en minifigur på länge och framförallt i den här serien. Det ser väldigt häftigt ut med en minifigur som har en      bilförar-dräkt men även att det är en bil-dräkt så att det ser ut som att bilföraren kör en bil. Dräkten är riktigt bra detaljerad med olika texter, t. ex Grand Prix som det står på armarna. Bilen är också riktigt rolig och bra detaljering. Det är kul med en sådan här miniatyrbil som man även kan plocka av och den går att köra. Alltså kan man göra ett mini-race till exempel om man köper flera sådana här minifigurer. Det är verkligen en av de bästa minifigurerna i den här serien, den är riktigt bra detaljerad, bilen kan plockas av och användas för sig och idén är rolig.
Betyg: 10/10

Minifigur Nr 14: Flowerpot Girl
LEGO Flower Pot Girl

Den här dräkten ska föreställa en blomma som är planterad i en kruka och jag tycker den här designen är bra gjord och fått till rätt färgnyanser. Överkroppen är grön och ska föreställa stjälken på en blomma. Hatten är riktigt fin och är då själva blombladen och toppen av blomman. Ansiktet i mitten blir som mitten på en blomma eftersom där oftast brukar vara en annan färg, t. ex gul. Benen har man gjort bruna och det passar bra som jord som finns i själva blomkrukan. Blomkrukan är en ny bit som är en klassisk blomkruka, inte några dekorationer men fortfarande väldigt stilig och en bra form på en kruka. Ansiktet har två sidor: en glad och en ledsen.
Betyg: 8/10

Minifigur Nr 15: Cowboy Costume Guy
LEGO Cowboy Costume Guy

Detta är en liknande idé till dräkten med bilen och bilföraren och denna är nästan lika bra gjord. Minifiguren är utklädd själv till cowboy men har en brun hästsvans och hästkropp. Benen är då hästens bakben och frambenen och huvudet på hästen hängs över cowboyens hals så att det ser ut som att cowboyen rider på hästen. Jag tycker dock att bilföraren är bättre i design än den här. Man kan inte ta av hästen och använda den utan den består utav flera delar som man inte kan sätta ihop utan en minifigur. Bilen till den andra minifiguren kunde plockas av och köras själv. Det som var sämre med den andra var att benen däremot stack ner under bilen. Här har man använt benen till häst-ben så att det ser ut som att cowboyen rider på hästen. Men detta är ändå en av de bästa minifigurerna i den här serien och jag tycker att själva idén att en minifigur har en dräkt som består av två saker är rolig. Minifigur 13 har en bilförare och en bil, den här har en cowboy och en häst.
Betyg: 9/10

Minifigur Nr 16: Birthday Party Boy
LEGO BirthdayParty Boy

Detta är en minifigur som är precis som nr 6 Birthday Party Boy fastän en pojke istället för en flicka. Minifiguren är även här ganska vanligt klädd, håret är lite annorlunda än det vanliga. Men det roligaste med den här minifiguren är paketet och man får också en orange ballong. Men det finns en sak som gör den här minifiguren roligare. Istället för att paketet har en munk och en syltkaka har den istället två LEGO-påsar, en håller han i handen. Det är en LEGO-påse av LEGO Minifigurer serie 1, alltså den första serien minifigurer.

Jag tycker att den detaljen är extra rolig eftersom jag har köpt dem minifigurerna och att de är de första så det var kul också att det var helt nytt då.
Betyg: 7/10

Minifigur Nr 17: Unicorn Guy

LEGO Unicorn Guy

Det här är den sista minifiguren i den här serien och det är ännu en dräkt, en enhörningsdräkt. Det har i och för sig redan funnits en enhörningsdräkt i serie 13.

Det är inte jättestor skillnad mellan dessa dräkter mer än att den ena är vit och den andra är ljusblå. Den nya har dock ett svärd och en sköld medan den äldre inte har något tillbehör vilket är lite tråkigt. Hornet är också av guld och jag tycker designen är mycket bättre på den nya än den äldre. Men den gamla ser nog ändå mer ut som den mer klassiska versionen av en enhörning, oftast brukar den vara vit.
Betyg: 7/10


Även om jag tycker det finns vissa minifigurer som är bättre än de andra i den här serien så vill jag ändå samla alla. Jag tycker alltid det är roligt när en ny minifigur-serie kommer och vi får se hur de framtida minifigur-serierna kommer bli.
LEGO 71021, Minifigurer serie 18 eller specifika minifigurer i serie 18 finns att köpa på https://skavileka.se/lego-minifigurer/lego-minifigurer-18/Recension av LEGO® Super Heroes 76108 Uppgörelse i Sanctum Sanctorum


20180407_191836

Namn: LEGO® Super Heroes 76108 Uppgörelse i Sanctum Sanctorum
Artikelnummer: 76108
Rekomenderad ålder: 8-14 år
Antal delar: 1004 stycken
Lanseringsår: 2018

Mina damer och herrar, då var det då dags för min första Legorecension på den här bloggen. Jätteroligt! Mitt val föll på vackra och spännande Sanctum Sanctorum, en ståtlig byggsats där vi får stifta bekantskap med så väl Doctor Strange och Spider-Man som Iron Man. Ett lekvänligt set med mycket detaljer, som passar både unga och kanske lite äldre Legobyggare.
20180408_084335
Jag och min äldste son byggde setet tillsammans. Han är sju år, men har byggt avancerade modeller sedan han var fyra, så vi hade i princip samma upplägg på det här setet som på alla andra set den senaste tiden – jag sorterade bitarna medan han byggde. Jag lyckades till och med att klämma in både pannkaksgräddning och laxpastamakande medan sonen fortsatte bygget på egen hand utan problem, så hatten av för ett välbalanserat bygge med lagom avancerade utmaningar.
Lillebror är jätteduktig på att testa lekvänligheten hos både minifigurer, fordon och byggnader när helst jag och storebror bygger, inget undantag på den regeln här heller. Han ger Sanctum Sanctorum två tummar upp!
I det här setet bygger man två bostäder, Doctor Strange håller till i Sanctum Sanctorum, medan Peter Parker (Spider-Man) håller till i lägenheten på andra och tredje våningen ovanför Pepe’s Pizza på första våningen.
20180408_084506
Man kan välja att ställa upp byggnaderna bredvid varandra, i vinkel mot varandra eller rygg mot rygg med varandra. De olika sätten att alternera byggnadernas position är positivt för leken, det blir, med den öppna baksidan, lätt att komma åt allt från alla håll och det känns som setet får ökad livslängd tack vare möjligheten att alternera byggnadernas placering.
20180408_084040
Utsidan av byggnaderna är smakfullt designade och påminner en smula om de mer avancerade Creator Expert-seten. Gillar valet av färgerna och att byggnaderna är så pass olika sinsemellan.
20180408_08434620180408_084418
Insidan på respektive byggnad är väldigt detaljerad och väcker upptäckarlusten rejält, här blandas härlig byggteknik med smarta lösningar och roliga action-funktioner.
Minifigurerna är, som de flesta nuförtiden, rikligt detaljerade och vackert färgsatta, en fröjd för ögonen och lockande för leksugna barn (och vuxna).
20180408_084131
På det stora hela är LEGO® Super Heroes 76108 Uppgörelse i Sanctum Sanctorum ett kanonset i mina böcker! Man får mycket för pengarna och byggsatsen kan alterneras, både i befintlig form, men också på fri hand om man så önskar. Barnen gillade det här setet skarpt och jag som vuxen uppskattade så väl byggprocessen som den färdiga produkten.
Slutligen vill jag rikta ett stort tack till the good people at SkaViLeka.se som sponsrat mig med detta set, ett extra tack till Lisa där, för all hjälp och ett mycket trevligt bemötande!
Kolla in SkaViLeka.se nedan för deras pris på ovanstående set (och många andra fördelaktiga priser):
Stay tuned för nya recensioner i framtiden och nya Lego City Updates från Glumsfield, mycket nytt på gång och planerna är många. =) 
Ha en fortsatt fin vecka!
Lasse

Recension av LEGO Creator 31081


Recension av Luke´s Landspeeder LEGO 75173 

Den här recensionen handlar om LEGO-bygget 75173, Luke’s Landspeeder, och hur Landspeedern förändrats för hur den såg ut från början.
Landspeeder är en farkost i Star Wars som invånarna på ökenplaneten Tatooine använder för att färdas fortare.

LEGO-byggena med Landspeeder i är sammanlagt 5 stycken, varav 3 har Landspeedern som den viktigaste delen. De andra två byggena är 2 versioner av Mos Eisley Cantina där Landspeedern är mer som ett tillbehör. Alla byggena med Landspeeder är från LEGO Star Wars-byggen baserade på episod 4, ”A new hope”.

Det första LEGO-bygget med en landspeeder kom ut år 1999, 7110, och kallades för Landspeeder. Bygget innehöll 49 bitar och 2 LEGO-minifigurer, Luke Skywalker och Ben Kenobi. Detta är en av de första LEGO Star Wars-byggena som släppts. Bygget är inte särskilt detaljerad och den innehåller mest färgen beige. Star Wars-figurerna har gula ansikten och händer som de hade i början istället för rosa ansikten och händer som de har nu.

Det andra LEGO-bygget kom ut år 2010, 8092. Och kallades för Luke’s Landspeeder. Bygget innehöll 163 bitar och 6 LEGO-minifigurer, R2-D2, Security Droid, C-3PO, Sandtrooper. Ben Kenobi och Luke Skywalker. Sedan förra bygget har alltså fyra karaktärer kommit till. Denna Landspeedern har mer detaljer och röda bitar på sig och mörkgråa motorer istället för beige. Figurerna har fått rosa ansikten och händer som de har nu och figurerna är mycket mer detaljrika än vad de var innan, framförallt Luke Skywalker som har fått ett annat hår, ett lasersvärd och lite andra detaljer på sin dräkt. Hans byxor är däremot inte lika detaljerade som de gamla. Ben Kenobis ansikte är mer detaljerad och hans byxor är helt beige, istället har han fått ett brunt skärp på överkroppen. R2-D2 och C-3PO har också mer detaljer än vad de haft i äldre byggen och Sandtrooper har också en detaljerad dräkt. Dessa var inte med i förra Landspeedern men har varit med i andra äldre byggen. Security droid  kan man inte säga så mycket om mer än att den är som en detalj som Tatooine’s miljö har, den övervakar områdena ute runt på planeten.

Det sista och senaste bygget kom 2017, har numret 75173 och kallas för samma som det andra bygget, Luke’s Landspeeder. Den innehåller 4 st minifigurer plus en råtta, Luke Skywalker, Ben Kenobi, C-3PO och Tusken Raider. Ben Kenobi är nog karaktären som förändrats mest i detta bygget jämfört med de andra två. Hans kläder är bruna istället för beige som de varit tidigare. Byxorna är fortfarande beige men mer detaljerade och även ansiktet har detaljerats mer än innan. Lukes figur är nästan densamma förutom att det är ett annat hår och att byxorna nu är helt vita och mer detaljerade. Ansiktet liknar den andra förutom ett streck under munnen för att förtydliga hakan. Han håller inte i ett lasersvärd utan har istället en kikare. C-3PO har blivit mer detaljeras och öppningen ovanför midjan har öppnats mer så att man ser sladdar inuti, vilket gör designen mycket bättre. Även på baksidan av figuren finns den öppningen och den förbättrar verkligen designen. Tusken Raider är en ny karaktär i Landspeeder-byggena och den passar in väldigt bra, eftersom de ofta attackerar en på planeten Tatooine och fungerar bra ihop med landspeeder-bygget. Huvudet är en speciell design och den är fantastiskt med detaljer och utseendet. Kroppen är beige och Tusken Raider har två bälten med små säckar och hela figuren är bra detaljerad. Vapnet den håller i passar också bra till figuren.
Ett Star Wars-bygge med en landspeeder finns det inte så många av så passa på att köpa det när den finns.
LEGO 75173, Luke’s landspeeder finns hos skavileka.se

Av: Victor Lövebrant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar